pondělí 21. března 2011

CUC 97

dnes bez rušení, cizí stanice nevadili

dva problémy
1. přechod mezi etapou = měl jsem problém s PC, DCS ale počkal
2. ve druhé etapě = číslo u IF ... rychle jsem QSO zalogoval, ale nejsem si s odstupem času jistej.. asi ztráta bodů....

ovšem 53 QSO na konci bylo překvapením, 25 QSO v první etapě

ještě jsem unavenej z RDXC, ani se mi moc dnes nechtělo, ale mám ten 30-ti minutovej "fofr" rád

RUSSIAN DX CONTEST - 2011


Dobře obsazený závod s množstvím stanic mě zlákal i s ohledem na to, že další pojedu až CQ WPX CW na konci května. Tak jsem po shlédnutí výsledků z loňska zvolil taktiku a ve 13 hodin našeho s plným břichem od oběda se mohlo začít.

Podmínky se ukázaly na 20,15 jako výborné, nebyl problém se dovolat i některých pěkných DXů s 5W - např. A71BX, 8P3A, CN2R, CW5W a dokonce ráno na 20m KH6MB, nikdo ho nevolal, tak jsem po chvíli volání a opakování značky získal další násobič.
Na spodních bandech bylo živo celou noc a proto i obvykle slabší hodiny jsem dokázal držet rate nad 30 QSO/hodina co byl cíl.
Jen ráno kolem 5-té našeho jsem si dal "20" a lehce na židli usnul, což mě sice moc nepomohlo fyzicky, ale trochu jsem si odpočinul od CW..... Takže 23hodin 40 minut provozu.  

Celý závod jsem odjel pouze S&P a s jedním rádiem, antény a TRX pořád stejné.

Násobiče a 10 bodové QSO přibývaly lehce a nakonec výsledek předčil moje očekávání (nebo spíš jsem nic nečekal, protože jsem závod je poprvé) a pokořil jsem rekord pro kategorii SO ALL BAND MIX QRP z roku 2005, ten činil 2,4 mil. bodů. Uvidíme co konkurence....OK7CM, OK2RRR, HA8BE.....a jistě i dalším to letos chodilo slušně.