úterý 31. května 2011

komentář ke komentáři na www.cuctest.cz k CUC 106


Ahoj Milane a všichni CUCáci......

nedámi to, ale musím reagovat na "Jinak snad jen poznámku k regulaci výkonu některých TCVR. FT1000 mám doma taky, ale stahovat ji na 0.5W bych si netroufl. To opravdu dost dobře nejde HI. Tam již nefunguje řádně ALC a tak při trvalém zaklíčování něco naměříte. Odklíčujete-li, pak návrat na stejný výkon je dost problematický. Regulační potenciometr má velice nelineární průběh. Zkuste se na to podívat paměťovým osciloskopem. Poctivých 500mW mají opravdu jen FT817."

Připadá mi to jako hon na OK2ZC....už v nějakém minulém kole Petr 2PP se o mě otřel, že dle OL5Q jsem byl silnější s 500mW než on s 5W  (to ale není žádné hledisko, OL5Q si měří někdy velmi divně). Když jsem jel CUC s vertikálem 20,5m vysokým tak jsem nebyl schopen dosáhnout do TOP TEN. Proto jsem oprášil starý dobrý nízký dipól co jsem provozoval na OK/OM závody, a ten se projevil jako velmi dobrý. Výška cca 10m ve středu a konce pak nějak k plotu a na balkón. Nakonec anténa je nejlepší zesilovač že ?

.......a není to poprvé, kdy jsem odjel nějaký závod a poražený nebo jinak se cítí dotčený OK se hned domnívá, že je za tím podvod z mé strany.......
Proč bych to jako dělal ? Vidina hmotného či jiného zisku ? Holt u nás v OK je to pořád a pořád bude lidská závist.

Mám odseděno hodně hodin v závodech (na mém blogu je tabulka kdo se chce podívat), 120000 QSO na KV od roku 1993 takže si myslím, že nějakou praxi mám a CW mi taky jde, takže jsem schopen se rychle pohybovat v provozu závodu.

Pokud si budeme hrát na "poctivých 500mW" tak kde jsme ? Jsme snad radioamatéři a ne profi služba. Nemám na to mít doma paměťový osciloskop a jiné vychytávky – a měřit a nastavovat, abych náhodou neměl 550mW a tím byl zařazen mezi podvodníky. Jak jsem měřil jsem uvedl na blogu, PWR metru věřím a hotovo.

A to, že jezdím /Q s 500mW je potvrzení, že s OK1LV/Q máme podobná čísla QSO za závod.
V CUC 105 měl LV/Q 37QSO a ZC/Q 39 QSO takže nic zásadně rozdílného.
V CUC 106 jsem jej dělal 29QSO moje a jeho 30QSO.

Pokud mi tento závod chce někdo zošklivit tak směle do toho, budete mít o jedno či dvě spojení méně a hlavně můžete vyhrávat že..........když ZC nebude QRV.

By mě zajímalo, zda v dobách kdy jsem byl „na houbách“ bylo mezi OK taky tolik nepřejících. Jsem mladší HAM(37) a zřejmě se moje výsledky některým OT nezamlouvají.....


Luděk OK2ZC